buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk van uw woning

Wanneer u de buitenkant van uw huis gaat schilderen zijn er twee opties. Of u gaat de klus zelf aan of u besteed deze uit aan een professional. Natuurlijk is het goed mogelijk om u huis zelf te schilderen. Hiervoor heeft u alleen wel voldoende tijd en ervaring nodig. Wanneer u niet zoveel ervaring heeft is het raadzaam om te beginnen op plekken die minder in het zicht liggen. Hoe meer u verft hoe handiger u er in zult worden.

Toch wijst de praktijk uit dat een huis goed en strak kunnen schilderen toch echt een vak apart is en dat verschil vaak ook duidelijk te zien is. En dan vooral op de dekking van de verflaag, de afwerking in randen en hoeken en het nadruipen van verf. Dus mocht u niet zo handig zijn of niet heel veel tijd hebben dan is het misschien toch verstandig om de klus uit te besteden.

Kosten

Gaat u de klus uitbesteden dan zijn er nog diverse varianten mogelijk die allemaal invloed op de prijs van het totale schilderwerk hebben. Het is daarom verstandig om bij meerdere partijen een offerte op te vragen. De meeste prijzen voor schilderwerk worden in uren berekend. En voor een goede buitenschilder moet u rekenen op een uurloon tussen de € 40,- en € 50,- per uur. Hierbij is dan wel de verf en BTW inbegrepen. Voor een vrijstaande woning moet u voor alle kozijnen rekenen op een totaalprijs van gemiddeld € 6.000,- inclusief BTW.

Besparen

Daarnaast kunt u nog besparen op de kosten door bijvoorbeeld het voorwerk voor eigen rekening te nemen. Wanneer de schilder dan komt heeft u er al voor gezorgd dat u de kozijnen geschuurd en geplamuurd heeft. De kozijnen zijn daarnaast ontdaan van vet en vuil. Zorg hierbij wel voor een goed overleg zodat u alles op elkaar af kunt stemmen.

Een andere manier om kosten te besparen is het gebruik van een winterschilder. En ondanks dat veel mensen denken hier alleen gebruik van te kunnen maken voor het binnen schilderwerk kan dit ook gebruikt worden voor het schilderen van de buitenkant van uw woning. Er wordt dan gebruik gemaakt van verf die ook geschikt is voor verwerking bij lage temperaturen. De korting van een winterschilder kan oplopen tot een 25 a 30 % op de totaalprijs.

Zelf doen

Gaat u de klus na deze overweging zelf aanpakken. Let dan goed op bij het kopen van de verf dat deze geschikt is voor buiten. De dag waarop u gaat schilderen is van invloed op het resultaat, de beste temperatuur ligt tussen de 10 en 20 graden, niet vol in de zon werken en natuurlijk niet in de regen. En neem vooral de tijd, hoe meer tijd u er aan kunt besteden des te mooier het resultaat.

Meer weten over het buitenschilderwerk, of wenst u het project toch uit te besteden aan een vakman? Neem dan eens contact op met Coqual en vraag enkele offertes aan. Deze kunt u op uw gemak vergelijken en de beste deal voor uw situatie uitkiezen.