gevel reinigen

Gevelreiniging

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Er zijn verschillende manieren waarop uw gevel gereinigd kan worden, afhankelijk van de staat waarin uw gevel verkeerd. Zo kan er gebruik worden gemaakt van stoom om uw gevel te reinigen, maar kan uw gevel ook gereinigd worden met chemische middelen of door middel van zandstralen.

Waarom is gevelreiniging en onderhoud nodig?

Gebouwen mogen dan gemaakt zijn om lang mee te gaan, ze dienen nog wel onderhouden te worden. De buitengevel van uw woning heeft als belangrijkste eigenschap dat deze vochtwerend is. Wanneer de gevel niet in optimale staat verkeerd kan dat zorgen voor schade en die schade kan uiteindelijk doorsijpelen naar de binnenkant van het gebouw. Indien er niets gedaan wordt aan gevelschade, kan dit vergaande gevolgen hebben voor uw binnenmuren en zelfs het gehele pand. Het reinigen van uw gevel verbetert de uitstraling van uw woning of pand onmiddellijk en daarnaast draagt het ook bij aan de levensduur van uw pand. Gevelreiniging of gevelrenovatie kan zelfs de waarde van uw huis verhogen, aangezien het in een nettere staat verkeerd.

Kosten gevelreiniging

Wat het reinigen van uw gevel precies gaat kosten is afhankelijk van het soort gevel, de mate van verontreiniging en de oppervlakte die gereinigd dient te worden. Hoeveel de uiteindelijke prijs is, is dus afhankelijk van uw situatie en wensen. De prijzen van het reinigen van een gevel beginnen bij  €5,- per m² bij gevels met lichte aanslag (denk aan mos of klimop verwijderen). Voor de ernstigere aanslag, zoals graffiti, betaalt u tot €15,- per m². Om ervoor te zorgen dat uw gevel na zorgvuldige reiniging langer mooi blijft, kunt u ervoor kiezen om uw gevel te laten impregneren. Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat deze geen water meer op kan nemen en dus ook niet meer door kan laten naar de binnenruimtes. De kosten voor het impregneren van uw gevel variëren tussen de €6,- en €15,- per m².

Gevelrenovatie

Wanneer uw gevel dusdanig beschadigd is dat reinigen geen zoden meer aan de dijk zet, dan kunt u kiezen voor gevelrenovatie. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan scheuren in de gevel of voegwerk dat het begeeft. Aangezien renovatie een dure aangelegenheid is, doet u er goed aan op tijd aan de bel te trekken indien u vermoed dat er sprake is van beschadigingen aan uw gevel. Hoe ernstiger de beschadiging, hoe duurder de renovatie zal zijn. Houdt dit dus goed in de gaten. Is uw gevel zodanig beschadigd dat reiniging geen oplossing meer is? Dan kunt u nog kiezen voor gevelrenovatie. Een gevelrenovatie wordt gedaan wanneer er schade is opgetreden aan de gevel, denk hierbij aan scheuren in de muur of voegen die het begeven. Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden aangezien renovatie duurder kan uitvallen als de wand ernstig beschadigd is. Wees er dus op tijd bij. Let ook op de kwaliteit van uw gevelreinigingsbedrijf. Slechte reiniging of renovatie kan ervoor zorgen dat er op korte termijn wederom reiniging of renovatie nodig is. Dit kost u meer geld en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook het herstellen van voegwerk valt onder gevelrenovatie. Voegen zijn de stukjes bindmiddel die zich tussen de bakstenen in uw gevel bevinden. Er zijn meerdere mogelijkheden om het voegwerk aan uw gevel te laten herstellen of vervangen. Afhankelijk van wat voor soort voegen er gebruikt zijn in uw gevel kan de prijs verschillen.

Bron: BK Bouw.nl