Serre

Kosten van een aanbouw

Het is prettig om een extra aanbouw bij het huis te hebben. Het geeft meer ruimte in huis en als het grotendeels van glas is gemaakt, zoals vaak het geval is, dan wordt de woning er ook lichter door. Voordeel van een aanbouw is dat u zelfs in de winter lekker in de zon kunt zitten in uw serre of tuinkamer. Maar wat kost het?

Tuinkamer of serre

Voor de meeste mensen is een tuinkamer of serre hetzelfde. Maar dat is officieel niet zo. Een serre is een aanbouw die een onderdeel van het huis is. Een tuinkamer is alleen maar een losse aanbouw, meestal van glas of kunststof. Bij een serre heeft u altijd een vergunning nodig. Bij een tuinkamer hoeft dat niet altijd, als u maar binnen beperkte grenzen blijft. Vraag van tevoren bij de gemeente wat de richtlijnen zijn, zodat u niet achteraf tegen extra kosten aanloopt. Als u geen vergunning nodig heeft, scheelt dat in de kosten en vooral in de tijd. U hoeft niet te wachten totdat de vergunning rond is, maar u kunt meteen aan de slag.

Kosten van een aanbouw inschatten

Er is geen standaard prijs te geven voor een aanbouw. Elke aannemer hanteert verschillende prijzen. Toch kunt u wel een indicatie krijgen door de keuzes die u maakt. Het zal geen verrassing zijn dat eerst wordt gekeken naar de oppervlakte. Een andere factor is het glas: wilt u enkel glas of dubbel glas? Dubbel glas is duurder maar isoleert beter en het houdt de warmte dus beter binnen. In de winter kunt u met dubbel glas goed vertoeven in uw tuinkamer, waar u met enkel glas gauw gaat bibberen. De fundering speelt een rol. Misschien vindt u dat niet nodig. Misschien ligt er al een terras die u als ondergrond kunt gebruiken. Dat scheelt behoorlijk in de kosten van de aanbouw. Er zijn allerlei toevoegingen mogelijk zoals een schuifpui, een open haard, een zonwering of zonnepanelen. Het kostenplaatje stijgt mee, dus de vraag is wat u wilt.

Vraag een vrijblijvende offerte

Omdat er zoveel factoren zijn die invloed hebben op de prijs, is het nodig dat u eerst bekijkt wat u precies wilt, wat betreft, oppervlakte, materiaal en vorm. Op basis daarvan kan er een offerte worden opgemaakt. De offerte is meestal vrijblijvend en u kunt uw wensen altijd nog aanpassen. Het is raadzaam om eerst contact op te nemen met een vakman om advies in te winnen. Een specialist heeft vaak andere invalshoeken en weet precies welke nieuwe producten er op de markt zijn. Misschien zijn er alternatieven die beter zijn.

Meer informatie? Ga dan eens naar de website van Mijnklusser.be. Zij staan u graag bij.