Tuinhuis Overkapping

Een tuinhuis met overkapping maken

Een tuinhuis met overkapping is een welkome aanvulling op uw tuin. Het is makkelijk te plaatsen en over het algemeen goed betaalbaar. U kunt ze op maat laten maken zodat ze precies passen op de plek waar u het wilt hebben. Uiteraard kunt u kiezen voor zelfbouwmodel, maar die heeft meestal vaste maten en een vaste indeling. Als u bij ons een tuinhuis met overkapping bestelt, kunt u de formaten en indeling aanpassen aan uw eigen wensen en aan de beschikbare ruimte die u heeft in uw tuin.

Dubbele functie

Een tuinhuis met overkapping heeft een dubbele functie. Enerzijds fungeert het als opslagplaats voor uw fietsen of tuingereedschap. Anderzijds kunt u de overkapping gebruiken als overdekte zitplaats in de schaduw of als parkeerplaats voor uw auto. Die hoeft u dus niet meer apart aan te leggen en dan bent u in één keer klaar. U kunt zelf bepalen welk deel het grootste oppervlak heeft.

Uitvoering

De meeste tuinhuizen zijn gemaakt van hout en dat sluit heel goed aan op de plantengroei om het huis. Ze kunnen geleverd worden met plat dak of met een puntdak. Een plat dak is goedkoper, een puntdak heeft als voordeel dat u wat meer ruimte heeft om te staan (handig als u wat langer bent) en dat het regenwater meteen weg loopt. Voor de rest kunt u het net zo luxe maken als u wilt. Met of zonder ramen, met of zonder glas in de deuren. Als u de achterkant helemaal dicht hebt, bent u gevrijwaard van pottenkijkers, maar aan de andere kant biedt een raam op de achterkant een mooi uitzicht. Het is maar waar u zelf de voorkeur aan geeft. Dat geldt eveneens voor de vorm, langwerpig of vierkant: u zegt het, wij maken het.

Geen vergunning nodig

Een voordeel van tuinhuisjes is dat u geen vergunning nodig heeft. Bij een aanbouw of een vast schuur moet u eerst langs het gemeentehuis om de aanvraag te regelen. Bij een tuinhuis hoeft dat in de meeste gevallen niet. Dat is ideaal als u een tuinhuis met overkapping bij ons bestelt. Het is zo geregeld en u heeft direct profijt van uw nieuwe aanwinst bij de tuin.

Vergelijk verschillende leveranciers

Als u een tuinhuis op maat wilt hebben, is het verstandig om vooraf enkele offertes te vergelijken. Neem hiervoor eens een kijkje op Houtens.nl. Dit is een initiatief om consumenten in contact te laten komen met diverse erkende bedrijven uit de omgeving. Op deze manier hoeft u maar 1 aanvraag te doen, en ontvangt u diverse offertes op maat. Op die manier kunt u makkelijk en snel de opdracht laten uitvoeren tegen een scherpe prijs.