Garagedeuren

Garagedeuren prijzen

Een garage is een heuse toevoeging aan uw woning. U kunt er al uw spullen in kwijt, uw auto parkeren en u kunt er zelfs een werkplaats of hobbykamer van maken. Een garage kan natuurlijk niet zonder garagedeur. Deze zorgt voor isolatie en beveiliging tegen inbraak. Om het maken van de juiste keuze voor u te vergemakkelijken, komen hier wat informatie over garagedeuren voorbij.

Wat kost een garagedeur?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten garagedeuren op de markt. Van een simpele roldeur tot een volledig elektrische deur die is afgewerkt in de stijl die bij uw woning past. Hier is de prijs dan ook naar. De prijs van een garagedeur ligt gemiddeld tussen de €500 en de €5.000 euro, afhankelijk van hoe uitgebreid uw garagedeur dient te zijn.

Hoe komt die prijs tot stand?

Er zit nogal een groot verschil tussen €500 en €5.000. Hoeveel uw garagedeur gaat kosten bepaald u grotendeels zelf. Het laten monteren van een garagedeur door een specialist kost gemiddeld tussen de €300 – €400. Deze prijs ligt vaak vast. Verder is de hoogte van de totale prijs volledig afhankelijk van de keuzes die u maakt. Zo hebben verschillende dingen hier invloed op. Materiaalkeuze, bijvoorbeeld. Bij een garagedeur heeft u over het algemeen de keuze uit drie materialen: staal, kunststof en hout. Staal is de goedkoopste optie, en hout de duurste.  Ook de afmetingen spelen een grote rol. Het spreekt misschien voor zich, maar een grote garagedeur zal duurder uitvallen dan een kleine. Vervolgens maakt het voor de prijs ook nog uit wat voor sloten en vergrendeling u op uw garagedeur wilt laten monteren, en of u nog extra opties toe wilt voegen.

Voorbeelden

Hieronder zullen voor uw gemak de drie meest voorkomende mogelijkheden bespreken.

De prijsmepper

De goedkoopste optie is een kantel garagedeur van staal. Een eenvoudige constructie die eenvoudig is in plaatsing en gebruik. U opent de deur door hem omhoog te kantelen. De kosten voor een kantel garagedeur bedragen gemiddeld rond de €500, inclusief montage en btw.

De meest gekozen

Het merendeel van de mensen kiest voor een de sectionaal garagedeur. Dit is een garagedeur die is opgebouwd uit meerdere horizontale vlakken. U kunt zowel voor kunststof of hout kiezen. Dit type garagedeur is vrijwel altijd elektrisch, de deur opent naar boven met behulp van een knop. Indien u kiest voor een sectionaal garagedeur van kunststof, kost dit u gemiddeld €1.100, inclusief montage en btw.

De super deluxe

Wanneer u de mogelijkheid heeft om te kiezen voor luxueus maatwerk, dan kunt u kiezen voor openslaande houten garagedeuren. Bij houten openslaande garagedeuren staan hoge kwaliteit, afwerking en sierwerk voorop. Met een druk op de knop slaan de deuren open, uiteraard ook met afstandsbediening. Deze garagedeuren kosten gemiddeld €4.500, inclusief montage en btw.

Bron: Akrol.nl