rolluiken

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken worden om meerdere redenen geplaatst en worden daardoor ook steeds mee gezien als een meerwaarde voor de woning. U houdt er op warme dagen de warmte mee buiten, het weert storende omgevingsgeluiden en is daarbij ook nog een inbraak werend. Wanneer u uw eigen woning wilt voorzien van elektrische rolluiken dan doet u er verstandig aan om de prijzen en mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Toch is dit niet altijd makkelijk. De prijzen van de rolluiken hangen onder andere af van het materiaal, het formaat maar ook het type bediening en of het inclusief of exclusief montage wordt geleverd.

Gemiddelde kosten

Indien we uitgaan van een rolluik van 1 x 1 meter (1 m2) moet u qua kosten reken op € 90,- voor het rolluik zelf, € 80,- voor de elektrische bediening en € 100,- voor de montage. Bij een groot rolluik, 3 x 3 meter komt u voor het rolluik, de montage en bediening gemiddeld op een € 1000,- euro. In deze prijzen zijn nog geen eventuele opties meegenomen. Hoe luxer de bediening in en om het huis is, hoe meer de kosten daarvan zijn. Hierbij wordt veelal in een meerprijs per rolluik gerekend, in plaats van het formaat. Let wel, dit zijn gemiddelden, voor een gespecificeerd overzicht adviseren wij contact op te nemen met een specialist in de buurt. De prijzen kunnen ver uiteen lopen. Vraag daarom meerdere offertes op om de prijzen te kunnen vergelijken. En kent u mensen die al rolluiken hebben geïnstalleerd naar hun ervaringen. Zo kunt u voor u zelf de beste keuze maken.

Opties

De voordelen van elektrische rolluiken zijn simpel. Het gemak staat daarbij op nummer één. U hoeft niet meer zelf aan de koorden te trekken en daardoor zullen daarbij uw kozijnen ook nog eens minder hard slijten. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw rolluiken op afstand te bedienen. Dit is bij sommige merken en modellen al op uw mobiele smartphone mogelijk. Ook zijn de elektrische rolluiken nog minder makkelijk open te breken in vergelijk met de traditionele (handbediende) rolluiken.

Wilt u de mogelijkheden nog iets verder uitbreiden dan zijn er nog mogelijkheden om speciale veren aan te laten brengen waardoor het inbrekers nog moeilijker gemaakt worden om zonder de bediening de luiken op te tillen. Ook kan uw elektrische rolluik voorzien worden van zonnesensoren waardoor ze automatisch openen en sluiten wanneer de zon schijnt. Ook zijn er bewegingsmelders te verkrijgen die detecteren wanneer iemand langdurig bij uw ramen staat of naar binnen kijkt. Om een inbraak te voorkomen sluiten de luiken dan.

Wanneer u overtuigd bent kunt u de luiken zelf monteren of deze gehele klus uit te besteden aan een specialist. Indien u er voor kiest om de luiken te laten monteren profiteert u vaak nog van een extra garantie op de luiken en montage. Meer weten? Neem eens contact op met een vakman van Rijkee Rolluiken. Zij staan u graag bij.