beveiliging kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen beveiliging

In Nederland wordt gemiddeld 9.000 keer per jaar in een woning ingebroken. Niet alleen het weghalen van spullen zorgt bij bewoners voor een traumatische ervaring maar vaak ook het idee dat er iemand ongewenst in uw huis is geweest en daarbij aan uw spullen heeft gezeten. Daarbij moet u er rekening mee houden dat een inbreker gemiddeld tussen de 30 seconden en 2 minuten nodig heeft om binnen te komen. Door uw kozijnen op de juiste manier te beveiligen blijkt uit onderzoek van het Politie Keurmerk Veilig Wonen dat de kans op een inbraak drastisch vermindert. Maar hoe pakt u dat aan bij kunststof kozijnen? Kunststof kozijnen zijn om te beginnen vaak veiliger dan traditionele houten kozijnen. Veel van de kunststof kozijnen zijn in de basis al voorzien van een aantal inbraakvertragende maatregelen.

Er zijn diverse klasse kozijnen van standaard inbraakwerend tot extra zwaar inbraakwerend.
Hierbij kunt u denken aan veiligheidsglas, een dikke stalen kern in de profielen, de kwaliteit van de scharnieren, de cilinder van het slot en een meerpuntssluiting. Let daarom bij de aanschaf van uw kunststof kozijnen op de mate waarin zij al beschermd zijn tegen inbraak.

Extra beveiliging

Daarnaast adviseert de politie om in makkelijk bereikbare plaatsen nog extra beveiliging aan te brengen. Denk hierbij aan de brievenbus. Plaats deze niet op gelijke hoogte met de deurklink maar laag in de deur. Of nog beter, ga voor een losse brievenbus. Daarnaast is een kattenluik ook een makkelijke plek voor inbrekers om een deur te kunnen ontgrendelen. Voor kunststof kozijnen zijn er verder nog een aantal producten op de markt om ramen en deuren nog extra te beveiligen zonder schade aan het kozijn toe te brengen.

Daarnaast is het van belang om zelf goed na te denken. Uw kozijnen hebben vaak al ingebouwde beveiliging maar deze is alleen van dienst bij goed gebruik. Denk bij het verlaten van uw woning dan ook aan het juiste afsluiten van uw voordeur, en hiermee wordt bedoeld de deur ook achter u op slot draaien. Sluit ook draai- kiepramen goed bij vertrek. En zijn uw ramen al voorzien van hendels met daarop een slot, draai deze dan ook goed dicht en bewaar de sleutel op een aparte plaats. Laat ook met enige regelmaat de scharnieren nakijken en zorg ervoor dat de deuren en ramen goed in het slot blijven vallen, ook na het opnieuw afstellen.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Wilt u het een inbreker helemaal lastig maken dan is het nog een optie om de ramen en deuren te voorzien van rolluiken. Deze zijn veelal van binnen en van buiten te bedienen waardoor u ook bij het verlaten van de woning deze goed af kan sluiten. Een Politie Keurmerk Veilig Wonen geeft aan dat u uw woning goed beveiligt heeft. Twijfelt u of uw woning aan deze eisen voldoet. Vraag dan een expert om samen met u eens om en door het huis te lopen om te kijken wat er nog verbetert kan worden. Vaak kan deze expert u ook helpen bij de installatie van aanvullende maatregelen.

Wenst u meer informatie over kunststof kozijnen of de beveiliging hiervan? Neem dan eens een kijkje op de website van Kunststofkozijn Expert. Zij staan u graag bij.